Fiatal lányok és a terhesség – Milyen pszichológiai problémák jellemzőek?

958
HOZZÁSZÓLÁS:

A pszichológiai problémák messze a legsúlyosabb és a legnehezebben megoldható gondok fiatal terhes lányok esetében. A leendő ifjú anyának korán meg kell küzdenie megannyi felmerülő problémával. Így például: (a teljesség igénye nélkül)

A családjával, mely előtt olyan sokáig titkolta állapotát, ameddig csak lehetséges volt. Még pozitív hozzáállás esetén is nagy gondot jelent a helyszűke.

Hiába a segítőkészség, még az anyai jóindulat sem képes kitágítani a lakás falait annyira, hogy még egy családot be tudjon fogadni. Ezen kívül elkerülhetetlen az anya-leány közti vetélkedés a gyermek körül.

Az ifjú apával, legyen az a barát vagy a férj, aki összeomlik a korához képest túl nagy felelősség súlya alatt. A nagyon is valós kötelékek ellenére az ilyen kapcsolatok 75%-a két év után kudarcba fullad.

Az iskolájával és mindazzal, amit ez neki jelentett.

Kénytelen megszakítani a tanulmányait, eltávolodni az osztálytársaitól. Előre kell látnia jövőjének bizonytalanságát: Ki tudja, talál-e majd megfelelő állást, képes lesz-e ismét beilleszkedni abba a társadalomba, ahonnan „kivonult” – Minden a véletlenen múlik, ha a környezetéből senki sem támogatja.

Saját magával is összeütközésbe kerül, mert a környezet rosszallását látva leértékelheti önmagát. Ezek a tényezők elmagányosodáshoz, az érzelmi balsiker és a társadalomból való kirekesztettség elfogadásához vezethetnek.

Végül a gyermekével kapcsolatban is konfliktushelyzet alakul ki. A kicsi szenved anyja belső bizonytalanságától, személyiségének fejletlenségéből adódó kettős magatartásától, amely egyrészt erős ragaszkodásban, másrészt – a nehézségek miatt – agresszivitásban nyilvánul meg.

Összegezve:

A 17-18 évesnél fiatalabbak terhességét nem csupán az anyát és gyermekét érintő orvosi meggondolások alapján ellenzik, hanem a negatív irányú lélektani és szociális hatások miatt is, amelyek meggátolják a fiatal lány jövőbeli fejlődését, személyiségének kibontakozását.

958
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]