4 kérdés és válasz a mellek szépségét illetően

909
HOZZÁSZÓLÁS:

Kell-e melltartót viselni?

A nehézkedés törvénye alapján természetesen a mellek is hajlamosak a süllyedésre: Nem tartja sem saját izomzat, sem ínszalag, csupán a bőre. A mell szövetét a mellkas falából kiinduló, vékony, rugalmatlan rostokból álló tartószalagok szövik át, melyek idővel kitágulnak és megereszkednek.

Fontos lenne a mindennapos melltartó viselet! Ezt már a serdülőkorban el kell kezdeni, amint bizonyos nagyságot elér a mell, attól függetlenül, hogy milyen a formája. Tehát mindig viselni: sportoláskor, terhesség és szoptatás alatt, fogyókúránál és menstruációkor…

A fém szerkezet nélküli melltartót úgy válasszuk meg, hogy alkalmazkodjék a keblekhez, ne legyen se túl szoros, se túl laza! Az ideális melltartó könnyű, kényelmes és a mellet jól tartja!

Elkerülhető-e hogy a mellek lógjanak?

A “csüngés” akkor alakul ki, ha a bőr rostos rugalmassága csökken. Ez főleg a dús keblű asszonyokat érinti, de a kis mellűek sincsenek teljes biztonságban.

Minden a bőr ellenállásától függ, amit a rugalmas kötőszövetek mennyisége, minősége befolyásol. A bőr ellenálló képességét hátrányosan befolyásolja a helytelen táplálkozás, a mértéktelen kávézás (mely a menstruáció előtti feszültséget okozza), a dohányzás és a túlságosan meleg fürdők.

Az alaki elváltozások hideg vizes masszázzsal, megfelelő krémek használatával lassíthatók, és ezáltal az emlő bőrének az öregedése is késleltethető.

Milyen hatással van a mellekre a sport és a torna?

Az emlőnek nincsen saját izomzata, a nagy mellizmon nyugszik. Ha ez utóbbi szilárd és erős, a mellet is védi és stabilan tartja.

Napi 3-4 óra aktív sportolás mellett azonban a mell térfogata csökkenhe. A rázkódással járó sportok, mint a kocogás, a tenisz és a lovaglás kedvezőtlenül hathatnak a mellekre. (Ez különösen a terjedelmes keblekre vonatkozik.) Viszont a hátizomzatot és a nagy mellizomzatot fejlesztő sportok, mint a kosárlabda, a kézilabda, a röplabda és főleg az úszás, kitűnő hatásúak.

Sportolásnál rendkívül fontos a rugalmas kötésű, széles vállpántú, jól illeszkedő, nem csúszkáló melltartó viselése!

Lehet-e úgy lefogyni, hogy a mellek térfogata ne változzon?

Az emlők többsége zsírszövetben gazdag, tehát hízáskor a súlyfelesleg itt is jelentkezik. Ezért bármilyen fogyókúrát is választunk, a mellek tömegének csökkenése elkerülhetetlen.

Fogyáskor a bőr kötőszövete „széttöredezik”, apró repedések jelennek meg rajta. Ez annál szembetűnőbb, minél drasztikusabb módszerrel igyekeztünk lefogyni (rövid időn belül több mint 10 kg testsúlycsökkenés). Ne feledjük, hogy a bőrnek időre van szüksége ahhoz, hogy a mell megváltozott tömegéhez képes legyen alkalmazkodni!

Ha a fogyókúrázó fehérjében viszonylag gazdag diétát választ és mellizom-erősítő tornagyakorlatokat is végez, megelőzheti a térfogat jelentős csökkenését!

+1 Megelőzhetőek-e, vagy eltüntethetőek-e a csíkok?

Vannak nők, akiknél a csíkok, a bimbó alakulása szempontjából alkalmatlan időben és váratlanul jelennek meg, így a serdülőkorban, a terhesség alatt vagy szoptatáskor.

Ez a jelenség a bőr rugalmasságának elvesztésével jár együtt. Más nőknél viszont soha nem képződnek.

A csíkok meglehetősen széles, bíborszínű barázda formájában jelentkeznek, melyek szerencsére idővel halványodnak, kifehérednek, sőt el is tűnhetnek. Ma még hatásosan megelőzni, illetve kezelni nem tudjuk ezt az elváltozást. Valamilyen speciális krém mindennapi használata mindenképpen jót tesz a melleknek, még akkor is, ha kezdetben csekély eredménye mutatkozik a kezelésnek!

909
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]